Skip to content

Pozovite nas: 061/152-635

Bazeni

Betonski bazeni

Betonski bazeni, kao što im samo ime kaže, su bazeni izgrađeni od vodonepropusnog armiranog betona. Najčešće je riječ o klasičnom ukopanom bazenu, koji nije ograničen veličinom, niti uvjetovan oblikom. Ukoliko je riječ o bazenu veće površine ili javnom bazenu sa dosta posjetilaca, izvode se sa prelivnom tehnikom. Prednost betonskih bazena je sloboda dizajna,veličine koje korisnik odredi, kao i dug vijek trajanja ako se održavaju prema uputama  i savjetima stručnih lica.

Betonske bazene dijelimo na: skimerske bazene, prelivne bazene.

prelivni bazen Opcija koja se primjenjuje za javne i veće bazene

Prelivni bazen predstavlja nešto skuplju opciju u odnosu na skimerski bazen, te se primjenjuje za javne i veće bazene. Površinski dio vode se odvodi preko prelivnog kanala u kompenzaciju.

Kompenzacijski spremnik ima ulogu da preuzme bazensku vodu u recirkulaciji, dopunu izbačene vode iz bazena od strane kupača, te sadrži vodu za ispiranje i čišćenje filtera.

Neobrađena voda iz kompenzacije odlazi preko filterske pumpe u filtraciju preko pješčanog filtera. 

Čista i obrađena voda vraća se u bazen preko mlaznica koje su smještene u podu bazena, koje guraju vodu od dna prema gore i time predstavljaju kvalitetnije rješenje za obradu i filtraciju vode.  

prelivni bazen
prelivni bazen
prelivni bazeni
prelivni bazen
prelivni bazen
prelivni bazeni
prelivni bazen
prelivni bazen
prelivni bazeni

Skimerski bazen Održavanje bazenske vode sa skimerima

Održavanje bazenske vode sa skimerima predstavlja jednostavniju i jeftiniju opciju, ali je ograničen za veće javne bazene.

Površinski dio vode odlazi u sistem filtracije preko skimera, dok dubinski dio odlazi preko podnog ispusta(sifona). Prolaskom kroz sistem vrši se provjera kvaliteta vode, te se vrši filtracija. Prečišćena voda (voda koja je prošla kroz pješčani filter) vraća se u bazen putem bazenskih mlaznica koje pogoni bazenska pumpa.

Uz stručno postavljanje bazenske opreme omogućava se pravilno mješanje i cirkulisanje vode, što bazensku vodu, uz doziranje hemijskog sistema, čini kristalno čistom i savršenom za kupanje. 

Troškovi izgradnje bazena

Kontaktirajte nas i saznajte koliko vam novca treba da izgradite bazen za vas i vašu porodicu !

montažni bazeni

Glavne odlike montažnog bazena su: jednostavno, postavljanje i montiranje,  laki su za održavanje, finansijski su znatno pristupačniji od betonsko-armiranih bazena, ne zauzimaju puno prostora.

Kada se završi vanjsko uređenje oko bazena estetski se ne razlikuje od drugih bazena.Dolaze u raznim veličinama i oblicima koji se nalaze u našim ponudama. Najtraženiji montažni bazeni su ovalni bazeni.

Ovalni montažni bazeni mogu biti ukopanog ili poluukopanog karaktera. Postavljaju se na ravnu betonsko-armiranu ploču, na koju se ozidaju dva bočna zida ojačana armaturama. Montiraju se veoma brzo, atraktivnog su izgleda te su najpogodniji za montažu za objekte koji služe za rentanje turistima tokom turističke sezone. 

Montažni bazen obložen je fabričkom pvc LINER folijom debljine 0.8  mm sa unutarnje strane. Osim postavljanja i montiranja bazena, u cijenu se uvrštava kompletna osnovna oprema za cirkulaciju: skimer, pješčani filter, kvarcni pijesak, pumpa, mlaznice podni ispust, fiting i set za spajanje, inox stepenice, teleskopski štap sa ručnim usisivačem i sve što je potrebno za cirkulaciju i filtraciju vode.

Prije montaže kupcu se daju tačne instrukcije vezane za graževinske radove kao što su betonska ploča, dva bočna zida (po tačnoj mjeri zavisno od modela bazena), osiguranje struje u tehničku sobu sa postrojenjem, odvodi i zaštita električnih instalacija. U samoj suštini oprema montažnog bazena se ne razlikuje od opreme betonskog bazena ili nekog drugog.

U zavisnosti od želje kupca moguće je montiranje i ugradnja dodatne opreme kao što su: rgb rasvjeta, inoxni slap, gejzir, grijanje vode putem toplotne pumpe ili nekog drugog izvora energije. 

U svakom slučaju, ukoliko se odlučite za ugradnju montažnog bazena nećete pogriješiti jer ne samo da su jeftiniji, već je i proces njihove ugradnje brži i lakši.